Friday, May 20, 2011

pengorbanan isteri pelaut

Bile kite citer pasal pengorbanan semua org tahu kan apa itu pengorbanan..pengorbanan boleh dikategorikan dlm pelbagai cara dan penyampaiannya..skang ni saya nak citer pasal pengorbanan sebagai seorang isteri kepada pelaut..ini berdasarkan pengalaman saya lah, orang lain saya tak tahu..tul tak..kalo ada yang sama boleh kite share kan same2 yer..bile si suami berada di laut mencari rezeki, saya di darat ni pandai2 lah jaga diri dan uruskan diri sendiri..kalo nak mengadu apa2 pada suami kena tunggu bile boleh hubungi suami..itupun kadang2 jerk..tp tidak semua yang akan diciter kan pada suami..biasanya perkara2 yang gembira sahaja saya khabarkan pada nya..kalo citer2 yang tak hepy saya akan cube pendam sorang2..bukan apa saya tak nak my hubby terganggu emosinya dan boleh wat die tak tenteram utk bekerja..si die kan cari nafkah untuk si isteri..saya cube tunggu die balik untuk luahkan semuanya..pengalaman ini mengajar saya menjadi seorang wanita yang kuat untuk hadapi segala bentuk cabaran yang datang..segala kedukaan terpaksa saya pendamkan sesorang, tak nak hubby tau sian die nak kerja..saya tahu si die kerja kat laut lagi banyak tekanan nya tak kan lah saya nak tambahkan lagi tekanan die..kalo bukan saya sbg isteri bg support pada die sape lagi kan..pedih juga perasaan ini bile segala kedukaan dihadapi sesorang, tak ada tempat untuk berkongsi..hanya baby tempat ibu luahkan perasaan kan..kekuatan saya sebagai seorang isteri dan bakal ibu datang dari 2 orang insan yang paling penting dalam hidup saya selain ibu bapa saya iaitu my hubby and my baby..sebagai seorang isteri kepada pelaut byk pengorbanan yang perlu saya lakukan utk kebahagiaan bersama...susah, perit, senang dan kesedihan yang dialami hanya isteri, kekasih @ tunang kepada si pelaut yang akan memahaminya..saya harap pengorbanan saya tidak disia-siakan..dugaan makin banyak datang sejak saya berbadan due..namun segala-galanya terpaksa dihadapi tanpa suami disisi..All the best untuk diri saya...hehe..
Terima Kasih :)

7 comments:

♥mRs fuAin♥ said...

btol 2 akk..
bkn sume org phm ap yg kte rsa..
kte msti KUATT..=)))

AizaZiha said...

hehe..ye dik..kite msti KUAT!!!..lum tido ek..hehe..

♥mRs fuAin♥ said...

blom ag la akk..
heheh..
otw kot..=))

nabila izyani said...

akak kuat sgt...
dunt wori..Tuhan uji akak sbb die tau akak kuat..:")

AizaZiha said...

nabila:ye ke dik akak kuat..hehe..thankz..kdg2 ada gak xkuat tp tbhkan sndiri..hehe

Si kOtAk HaTi said...

yup..akak mmg tabah...sy sndiri x pasti samada saya boleh jadi mcm akak...:)
last year. sy mula b'kwn dgn officer..
ntah la kak..hati mmg suka..tapi, utk trima die..
byk bende y perlu sy fikir... =(
tpi, bru2 nie...bila ada org lain y merisik sy..
sy jadi xnak...mesti dlm otak sy nie igt org kapal tu je...=(

Anonymous said...

hubby sy sign on 26th april ni, sebak nk kira hari... makin dekat nk naek makin banyak cubaan,,

All right reserved by AizaZiha. Fully designed by AienJieha.