Monday, June 7, 2010

Tunang Seorang Pelaut

salam semua...hurm,pe yek nak taip dalam blog aku yg xseberapa ini...actually byk yg tersirat di hati ini tp tak terluah dgn kata2..sudah 8 bulan aku menjadi tunang kepada seorang pelaut, pelbagai dugaan yang melanda sepanjang pertunangan...susah jugak yer jadi tunang kepada seorang pelaut..hurm, ia memerlukan byk pengorbanan dan kesabaran yang tinggi..lebih-lebih lagi bila kite dikelilingi pelbagai masalah keperitan hidup...time tu lah 'mr.right' tak ada di samping aku..hurm,apa nak buat dia pun ada tanggungjawab yg perlu di settlekan..walaubagaimanapun aku bangga menjadi tunang kepada 'si pelaut' sebab ia byk mengajar aku uruskan kehidupan bersendirian lebih-lebih lagi bila berumah tangga kelak..InsyaAllah aku cuba jadi yang terbaik antara terbaik..cuma kadang-kadang aku di landa kesunyian dan sayu di kala melihat insan lain bersama-sama membuat persiapan perkahwinan yg bakal menjelma kelak...sedangkan diri ku ke hulu ke hilir seorang diri menguruskan persiapan perkahwinan kami...sabar..sabar..sabar..ada lagi orang yang lebih susah dari aku ni..lagipun lagi 4 minggu 'mr.right' balik lah bercuti...hehehe..(pujuk diri sendiri)..cayuk..cayuk..aja..aja fighting..:-)..sekian sahaja untuk coretan kali ni, chewwahhh skema nye ayat..hahahakkk...xfeeling pn luahan ini..lain kali ler aku tulis ngah penuh ke feeling an...office hour pn dh abis..aku mauk balikkkkk...bubyeeeee...
(Gambar Hiasan : Kapal Mr.Right (LNG))



Terima Kasih :)

3 comments:

cik zatil said...

waaa dah nak kawen
ea sonoknye..

kuatkan semgt ea dh
tak lama dh ni..

sabar..sabar..

:)

AizaZiha said...

makin dekat makin xsemangat ler zatil..huhu..sorang2 kan wat persiapan..huhu..

AizaZiha said...

nt jemput dtg tau majlis kami leh kenal2..:-)

All right reserved by AizaZiha. Fully designed by AienJieha.