Friday, March 25, 2011

Aktiviti Sebelum Syg Sign On Aman Bintulu

salam all,
hari ni mud saya xberapa ok, masih sedih rindukan hubby yg dah mula belayar..ari tu sepatutnya hubby dah mula belayar iaitu pada 16/03/2011 tp disebabkan kesilapan teknikal sikit di ofis, hubby xjadi naik kpl..betapa hepy nya saya bile hubby xjadi nk sign on kapal..maknanya ada masa lagi bersama hubby kan..luv u bie..miss u so much dear..tp sy tahu hubby mesti akan naik kpl gak walaupun xjadi sign on pada 16hb ari tu..sekali lagi saya terpaksa menahan sebak bile hubby bgtahu, die akan sign on pada 26/03/2011 nanti, maknanya 10 ari jelah lagi hubby bersama saya di rumah..saya ingat nk spent masa sepenuhnya bersama hubby sebelum hubby tinggalkan saya untuk mencari rezeki di lautan...tp akhirnya impian saya musnah disebabkan saya demam teruk sampai xlarat nak bangun..hubby yg jaga saya sepenuhnya..saya betul2 kecewa..:-(..sy ingat sy dapat luangkan masa ngan hubby gi jalan2, masak apa yg hubby nk mkn dan sebagainyalah..akhirnya sy xdpt lakukan semua itu kerana saya demam teruk..terima kasih syg kerana jg ayang semasa ayg tak sihat mengandungkan baby kite ini..harap2 bie dpt balik before ayg deliver yer..semalam, sy mtk balik awal dari ofis..ati saya dh xde mud nak buat keje memandangkan hubby dh nk sign on ari ni kan..hubby ambik sy kat ofis..jumpa jer hubby dlm kete air mata terus kuar dh xboleh nak disekat2 lagi..sy dah cube kontrol, dah cube tahan xnak nangis tp nape la air mata ini gugur jugak..huhuhu..hubby pujuk ajak p mkn steak..tp sy dah xde selera makan time tu nk mkn pe pun..yg sy pk hanya hubby jer yg sy nak..huhu..sedihnya..air mata kuar lagi la..nape la saya ni terlalu sensitif sejak pregnant ni..anak ibu nangis jugak yer..balik rumah kami siap2 hubby ajak p pwtc adik saya nk p tgk job fair sambil cari2 keje..hubby ckp pas p job fair, kite p makan steak yer..pas makan steak kite balik rumah then nanti bie call teksi lah antar b check in hotel, ayg xyah antar bie lah..bie tau ayg xlarat nk drive..sy ckp ok walaupun dalam ati berat sgt nk lepas hubby pegi...pas makan steak kat kg kg baru..jam dah menunjukkan pukul 11.30 mlm dh..hubby terus ckp, bie xnak check in hotel lah..bie nk gerak sok pagi lah dari rumah..mlm ni leh dok ngan ayg lagi..epy nye ati saya dengar semua tu..sy senyum..pagi2 lagi saya bangun masakkan nasi goreng utk hubby..xlelap pun sy tido sepanjang malam tu..dah siap masak semua, saya kejutkan hubby bangun...lagi sekali air mata saya gugur..nape ni..nape sy tak boleh tahan air mata ni mcm biasa..mungkin ini pertama kali ditinggal bie sbg suami isteri..sebelum ni sedih gak bile bie tinggal naik kpl, tp leh thn lagi air mata ni..tp kali ni berbeza sgt3..memang xleh kontrol langsung..bile teksi dah smpai nk ambik hubby, kami salam, saya cium tangan hubby, hubby peluk..saya lihat mata hubby merah, hubby terus pusingkan badan..saya tak pasti hubby sedih atau tak..yg wat paling saya sedih bile hubby ckp nk cium baby dlm perut saya n pesan kat baby jgn nakal2 sian ibu...hubby terus kuar dari rumah bwk beg..saya ckp ngan hubby leh tak nak peluk hubby lagi sekali..hubby ckp boleh..hubby senyum..hubby baru je melangkah kuar dari rumah saya menagis lagi, rasa rindu amat sangat..nape la air mata ni..saya tak nak nangis..tp nape air mata ni kuar..huhu.saya call mak saya, saya luahkan semuanya pada mak..lega skit perasaan ini bile mak memahami perasaan anak die..mak mtk sy balik kg utk seketika..sy rasa itu yg terbaik utk mengubat rindu saya pada my love hubby..dlm kul 9 pagi saya bersiap2 utk ke hospital nk jumpe doktor mtk ubat batuk, memandangkan saya batuk tahap kritikal..doktor bagi saya mc 4 ari utk berehat disebabkan badan saya terlalu lemah..Alhmdullilah leh la saya rehat sikit..tp ada sesuatu berlaku  ketika saya dalam perjalanan ke hospital..saya tersesat jalan, mungkin kerana fikiran saya xfokus ketika memandu..asyik ingatkan hubby jer..huhu..lagisatu kejadian yg berlaku, saya terlanggar divider jalan..berlaku sikit jer kemalangan kecil..nasib saya tak apa2 kan..saya perlu kuat demi baby dalam kandungan saya ini kan..ibu n baby doakan ayah sentiasa dilindungi Allah selalu sepanjang pelayaran ayah mencari rezeki di lautan..kami tunggu kepulangan mu sayang..i luv u so much my dear hubby, mohd faizal..

Terima Kasih :)

17 comments:

L@iLy_MiMie said...

sgt sedih baca kisah gee.. hope gee lebih tabah ek.. elok la tu blk tenangkan fikiran dulu di kg..

AizaZiha said...

thankz laily..laily pun take care tau..bakal pengantin darah manis..jgn gadoh2 ngan tunang tau, lely kena bersyukur die dkt ngan lely..xmcm g..

Ainul Hayat said...

Kak Aiza,
Jangan sedih2 tau. (Saya pun terus tersayu baca entri ni, macam dapat gambaran je akan situasi ni akan jadi kat saya satu hari nanti). Akak kena kuat tau. Tak mau sedih-sedih yer...erm, husband akak belayar berapa lama?

AizaZiha said...

thankz ainul yer..dulu xsedih mcm ni ainul..sejak kawen, dh dok same2, pregnant lak mmg sensitif lah..biasanya husband akak belayar 6 bulan..tp kali ni mgkin awl skit sbb akak bersalin bulan 8 nt..arap2 husband dpt balik..kite kena kuatkan kalo jadi wife pelaut..ainul mesti kuat..akak tak kuat..hehe

♥mRs fuAin♥ said...

cdey gle..
sy phm prasaan akk..
sbb sy pom cmni mse dye nk belayar hr 2..
tp akk mst lg cdey sbb akk da kwen...
akk kne kuat keyh...<3

AizaZiha said...

fuain: thankz fhm akak..salam kenal..sedih kan bile si die dh nk start belayar..kalo kejap xpe la gak kan..tp kite tetap kena tabahkan

♥mRs fuAin♥ said...

2la akk..
klo iktkn haty..
nk je ikot dye nek kpl..=(

AizaZiha said...

ain add akak di fb ek..:-)..comey..cpt2 kawen nt leh ikut naik kpl tau..hehe..akak xleh ikut sbb pgnant..huhu

♥mRs fuAin♥ said...

aah...
ade add..
heheh...nk kwen..tp dye xckup dwet ag..
bru 1st time nek kpal ni...wuwuw...
lg 3thun la jwbnyaa..huhu

Ainul Hayat said...

Asben akak foreign going eh? Xpe..., kite kene kuat tau. Erm, pe nama akaun fesbuk akak? Nak add muleh?

nOriKo YaMaMoTo said...
This comment has been removed by the author.
AizaZiha said...

slm kenalan..nk pggil pe ni yer..hehe..ye ker..sy pgnant 5 bln dh..tu la mule2 mmg sdh skang dh leh trima dh..hehe..arap2 hubby dpt blik before deliver nt..huhu..hubby awk on kpl aman bintulu gak ke..

Anonymous said...

panggil mai je..awk aiza yer.. :)..a'a..aman bintulu jugak..esok kapal masuk bintulu kan..tak sabar plak nak borak2 ngn husband..hehehe..husband saya pn balik b4 deliver :)..sy ade add fb awk tau..awk xsllu on9 yer..saje je..mne tau boleh kngsi2 pengalaman..hehe

intan.liana said...

Kak Aiza, menitis air mata baca ni. harap dapat jd kuat mcm akak. thanks 4 being my inspiration :''')

AizaZiha said...

hehe..akak kuat ke dik..hehe..malu lak..ye dik, nk jadi wife pelaut kena kuat smangat..jgn pedulikan org nk ckp pe pun..yg pnting kite n si die sling percaya..thankz dik sudi bc blog akak yg xsebrapa ni..hehe

intan.liana said...

hehe, thanks kak. tulis lg tau. sy sntiasa tunggu update. nice knowing u :D

AizaZiha said...

insyaAllah intan,akk update lg ek..cik abg dh belayar ker..kapal pe dik..nice knowing u 2:-)

All right reserved by AizaZiha. Fully designed by AienJieha.