Tuesday, March 8, 2011

Hubby dah mula ke laut

Ari ni 9hb March 2010 mcm bese aku ke ofis setiap pagi dihantar oleh hubby la kan sape lagi..hehe..lepas punch card aku ngan hubby gi breakfast same2 kat tempat bese la kami makan..lepas makan hubby antar aku ke ofis and hubby terus gerak balik rumah kami di kota damansara..pada jam 10.13 am aku menerima sms dari hubby yang berbunyi begini yer...

     " Yang.b naik kpl 16hb ni.. "

Bile baca jer sms mcm tu dari hubby tersayang air mata ku mula berderai..cepat2 aku ke toilet ofis aku..walaupun dah selalu kena tinggal ngan hubby sbb die ke laut mencari rezeki, kali ni aku rasa lain sgt..mungkin sebab ini lah kali pertama aku ditinggalkan sebagai seorang isteri..sebelum ni sebagai kekasih dan juga tunang..ati aku ni tibe2 jadi hiba mengenangkan nanti aku terpaksa ke hospital sorang2 utk checkup..skang baby dah 15 weeks..minggu depan 16 weeks..maknanya ayah die akan tinggalkan die masa umur die 16 weeks la yer and balik nanti bile die dh besar dh and sampai masa dah nk keluar ke bumi..hehe..semoga Allah tabahkan and kuatkan semangat aku utk tempuhi semua ni sorang2..begini lah kan nasib dan pengorbanan seorang isteri kepada pelaut..dh memang ditentukan rezekinya di laut bukan di darat..aku redha menerimanya walaupun sukar..sepanjang aku alami alahan yg teruk 3 bulan lepas, hubby lah yg jaga aku..aku dh jadi mcm manja la plak bile hubby layan aku mcm puteri..harap2 alahan ini akan habis bile 'ayah kepada baby ni' mula belayar..anak ibu kena kuat tau sepanjang ayah kat lautan biru..jgn nakal2 yer dlm perut ibu..sian ibu sorang2..


hari ni aku lunch ngan hubby kat ou sambil tgk2 barang baby lagi..sedihnya bile tgk wajah hubby..aku cube sedaya upaya menahan air mata daripada kuar..aku xselera langsung nk mkn walaupun perut lapar..walaupun seminggu lagi hubby nk sign on kapal, tp aku rasa mcm esok dh hubby nk naik kpl..ermm ape2 pun kena kuatkan semangat kan..xleh manja2..hubby mtk aku antar die kat airport nanti tp aku xnak sebab maunya aku meraung bile tgk die naik flight..baik aku antar kt stesen lrt jer..utk hubby yang ku syg tolongla jgn kuarkan perkataan "jaga diri baik2 tau, jaga baby elok2, makan byk2, jgn sedih2" ayat2 ni lah yg leh wat aku makin menangis tau..plz hubby jgn ungkapkan perkataan ni..kalo leh hubby kena kasar2+marah2 tau masa hubby nk naik kpl ni sbb bile hubby marah2 ayg xlah sedih nanti..hehehe..lepas makan tadi hubby belikan bantal kecik utk aku sbb aku sakit pinggang teramat sgt..sebelum pregnant aku dah sakit pinggang, skang lagi lah sakit..urm xpe b, b kuatkan lah semangat bile start keje nanti yer..ibu n baby doakan ayah sihat and cepat2 balik jumpa kitorang tau..

ibu xsabar tunggu kepulangan ayah nanti utk sambut baby kuar ke dunia ni..harap2 ayah boleh balik yer nanti bersama ibu di labour room..hubby kat kapal nanti jgn nakal2 yer..ingatlah isteri n anakmu ini yer..
*air mata kuar lagi la..huhu..nk p toilet lah sebelum orang nampak..malu..hehe..


Terima Kasih :)

7 comments:

MrS KeNey said...

sabar ya..inilah pengorbanan yg harus dihadapi ister2 pelaut..bak kata org "sayang isteri, tinggal2 kan"....(ayat penyedap hati tu)..hehehe

AizaZiha said...

hehe..tu la kak..bes nye husband akak dah nk balik..sy tgh bersabar la ni kak..hehe..tq

Ainul Hayat said...

Sabar ye aiza...bila en hubby balik. Saya silent reader awak tau. Saje drop comment

AizaZiha said...

ainul..insyaAllah hubby balik masa sy nk bersalin nanti..thankz tau sudi baca blog sy ni..leh kenal-kenalan..

intan.liana said...

harap dpt jadi kuat mcm akak :)

AizaZiha said...

insyaAllah dik..adik pasti boleh..cayuk..cayuk..:-)

intan.liana said...

insyaAllah :D

All right reserved by AizaZiha. Fully designed by AienJieha.